Solgt

Låby|Enebolig m. flott beliggende på høydedrag m. utsyn og sen kveldssol. Privat blindvei. U.disp. sokkel m. potensial.

Jan G. Lilledal presenterer Balders vei 18. Din nye bolig.
Nyhet! Enebolig m. flott beliggenhet på høydedrag m. fint utsyn langs privat blindvei (eierandel 1/7). Stor veranda på ca. 57m² m. sen kveldssol og flott utsyn over omkringliggende områder. En solid bygget bolig fra 1985 m. Naturlig og praktisk soneinndelt planløsning m. bl. annet 2 bad og vaskerom m. biingang. Egen soveromsfløy m. tilhørende baderom. Alle rom og funksjoner er i dag samlet på ett plan, tilpasset et helt livsløp. I tillegg har boligen en halv sokkeletasje m. vinduer og egen inngang som står udisponert, men m. et spennende utviklingspotensial for bruk og ytterligere arealutnyttelse. Udisponert rom under boligen er utgjør ca. 31m² og udisponert rom under veranda er på ca. 27m², samlet ca. 58 m².
Balders vei 18, 1781 HALDEN
Generell orientering:
KNR / GNR / BNR / ANDEL
3001 / 64 / 162 / 1/1
3001 / 64 / 168 / 1/7
Omk. kjøpers
beskrivelse:
3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 172,- (Panteattest kjøper) 540,- (E-Tingl.gebyr pantedokument) 540,- (E-Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum:3 490 000,-) 14 650,- (Boligkjøperpakken fra IF (valgfritt)) 103 152,- (Omkostninger totalt) 3 593 152,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Prisantydning:
3.490.000 kr
Totalpris:
3.503.152 kr
P-rom/BRA:
133/166 m²
Soverom:
3
Byggeår:
1985
Boligtype:
Enebolig
Tomteareal:
859.7 m²
Tomtetype:
Eiertomt
Eierform:
Eiet
Velforening:

Nyttig informasjon

Kort om eiendommen
Nyhet! Enebolig m. flott beliggenhet på høydedrag m. fint utsyn langs privat blindvei (eierandel 1/7). Stor veranda på ca. 57m² m. sen kveldssol og flott utsyn over omkringliggende områder. En solid bygget bolig fra 1985 m. Naturlig og praktisk soneinndelt planløsning m. bl. annet 2 bad og vaskerom m. biingang. Egen soveromsfløy m. tilhørende baderom. Alle rom og funksjoner er i dag samlet på ett plan, tilpasset et helt livsløp. I tillegg har boligen en halv sokkeletasje m. vinduer og egen inngang som står udisponert, men m. et spennende utviklingspotensial for bruk og ytterligere arealutnyttelse. Udisponert rom under boligen er utgjør ca. 31m² og udisponert rom under veranda er på ca. 27m², samlet ca. 58 m².
Tomteforhold
En fint beliggende tomt som er eiet og utgjør i h.t. kommunens matrikkelenhet 859,7 m². Etablert den 14.06.1983. Skrånet langs et høydedrag med fint utsyn over omkringliggende område. Solrik (godt soldiagram) og et svært barnevennlig boområde. Opparbeidet med natursteinsmur mot Balders vei og trapper og repos av betong mot innganger og ned mot sokkelinngang.

Eiendommen

Eiendomsbetegnelse
Kommune: Halden
Gnr. 64
Bnr. 162
Snr. 0
Knr. 3001
Areal og innhold
Midtfløy bestående av entré, dagligstueavdeling med peis og utgang veranda og spisestueavdelig m. karnapp vendende mot åpent kjøkken. Verandaen er på ca. 57m² m. kveldssol og flott utsyn. Her m. utekjøkken m. vanntilkobling. Soveromsfløyen er bestående av mellomgang m. verandautgang, baderom/wc, garderoberom m. vindu og totalt 3 soverom. Planløsningen her kan med forholdsvis enkle byggetekniske grep ha et potensiale for å omgjøre til 4 soverom. Den lille fløy bestående av mellomgang, bad/wc, kjølebod og vaskerom/teknisk m. biingang. I tillegg kommer ikke utnyttet halv sokkeletasje som grovkjeller med vinduer og egen inngang. Her med spennende utviklingspotensial for bruk og utnyttelse. Frittliggende garasje på 31 m². BRA. i følge kommunens matrikkelenhet.

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 139 kvm Som beskrivelse av P-rom + kjølerom, garderoberom m. vindu. Takhøyde 1.etg.: 2,41 2,41-2,43 m. Rommene under del av boligen ca. 31m² og under veranda ca. 27m² er ikke medregnet i BRA, da det delvis mangler gangbart gulv og rommene er ikke helt lukket. Primærrom 1. etasje: 133 kvm Entré, gang, vaskerom, 2 bad, stueavdeling, kjøkkenavdeling, 3 soverom, mellomgang. Garasje Bruksareal 1. etasje: 27 kvm
Byggeår 1985
Standard
En god funksjonell boligen med gjennomgående standard fra byggeår med god romfordeling. Det er naturlig å påberegne oppgraderinger og fornyelser. Huset har 2 baderom og praktisk vaskerom med biingang. Badene er fra byggeår m. flislagt gulv m. varmekabler. Hovedbadet m. badekar og dusj og våtromstapet på vegger. Baderom nr. 2 med dusjkabinett og wc. og flislagte vegger. Sentral ventilasjon i himling fra våtrom og kjøkken med Ekstern motor plassert på loft. Gulv; Parkett og belegg. Fliser på de 2 baderom. Vegger av malt miljøstrietapet. Fliser på de 2 baderom. Himling; Malt takess. Kjøkkeninnredning med profilerte skapfronter. Laminat benkeplate. Oppvaskkum i stål med 1-greps blandebatteri. Fliser på vegg over benk. Nyere innsatt ventilator som går ut gjennom vegg. Varmtvannstank 200 l. fra 2004 er plassert i vaskerom/teknisk. Her er også elektriske tavlen plassert med totalt 21 kurser av automatsikringer fra byggeår. Egen kurs til varmepumpe og egen kurs til udisponert sokkeletasje.
Moderniseringer og påkostninger
Byggemåte
Fundamentert mot antatt fjellgrunn og sprengstein. Støpt mot grunn og ringmur av Leca og halv sokkeletasje med vinduer og egen inngang. Her som råkjeller med forholdsvis god takhøyde, dels jordgulv og fjell i dagen. Grunnmuren er utvendig pusset og malt. Yttervegger i bindingsverk av tre med antatt 15 cm. - 20 cm. isolasjon ut fra byggeår og påsatt vindsperre. Utvendig kledd med stående tømmermannspanel som er nyere malt. Isolerglassvinduer med produksjonsdato 1984. Verandadør fra 2011. Valmtak konstruert i tre med selvbærende w-takstoler. Taktro av finérplater. Kaldt loft over boligen. Utvendig er tekket med betongtakstein. Verandadekke i polyester som nå kan være modent for utskiftning og hvor det gulvhelning kan påberegnes utbedret med tanke på effektiv bortleding av overvann. Se eierskifterapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse. Takstmanns konklusjon på tilstand er hentet fra eierskifterapport som er vedlagt salgsinformasjonen. Det er identifisert 2 stk. TG3 og 20 stk. TG2. For mer utfyllende informasjon se eierskifterapport som er vedlagt salgsinformasjonen.
Adgang Til Utleie
Boligen er ikke registrert eller tilrettelagt med egen utleiedel. Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler til hinder for at boligen helt eller delvis leies ut.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Varmekabler på begge badene. Flott plassmurt peis med granittstein og innsats. Luft til luft varmepumpe fra Daikin fra 2018. Service er sist utført i 2021.
Energimerke
f3
Info energiklasse
Boligen er energimerket den 25.01.2023 og fått energikarakter F og oppvarmingskarakter Gul. Energiattesten utleveres hos oppdragsansvarlig. Megler har bistått selger med å utarbeide energiattest. Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Energiattesten utleveres hos oppdragsansvarlig. Energiattesten er vedlagt salgsoppgaven.
Diverse
Elektrisk: Sikringsskap fra byggeår med skrusikringer på hovedsikringer og eldre automatsikringer for øvrig. Totalt 21 kurser. Oppgradert med bl. annet egen kurs til varmepumpe. Egen hovedsikring og kurser til tiltenkt "hybel" i kjeller. Skjult anlegg som hovedsakelig er fra byggeår Samsvarserklæringer fremvist for: -Flytte stikkontakt til fryseskap. Utført av Elektrikertjenesten Halden AS, datert 13.12.2018. -Tilkobling markise. Utført av Elektrikertjenesten Halden AS, datert 14.07.2019. -Installasjon av Toshiba 9-35 på vegg ved tv. Ny sikringskurs. Koble vekk strømmen på gammelt Eswa takvarme i stue, gang og kjøkken. Utført av Riis Elektro AS, datert 26.10.2018. -Flytting av stikkontakt til ventilator. Installasjon av stikkontakt ute. Utskifting av defekte termostater for Eswa-varme. Utført av O. Hansens Eftf AS, datert 22.02.2018. -Bytte fra dimmer til bryter. Utført av O. Hansens Eftf AS, datert 09.12.2015. -Tilkoble ISFRI matte for snøsmelting på trapp. Utført av Elektrikertjenesten Halden AS, datert 14.11.2019. Periodisk kontroll av det elektriske anlegget er ifølge Infratek Elsikkerhet AS sist registrert utført i 1985. Det er ikke registrert noen pålegg om utbedringer av el-anlegget fra denne kontrollen. Det er huseiers ansvar å sørge for at det elektriske anlegget er i forskriftsmessig stand. Alder på anlegget samt lang tid siden siste kontroll fra det lokale el-tilsyn tilsier at det anbefales å få kontrollert anlegget av fagkyndig personell og fornyinger kan påregnes. Det opplyses om at det fra oppføringen ble lagt elektriske ESWA-varmematte i himlinger i stue, gang og kjøkken, men som er blitt forskriftsmessig frakoblet og ikke vært i bruk de senere år. Ringeklokke er defekt. Arealet av primære rom (PROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i Prom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom. Lovlighet og godkjent formål; Enebolig er i følge kommunens matrikkelenhet registrert igangsatt dato: 07.09.1984 og registrert tatt i i bruk dato: 20.05.1985 Garasjebygning er i følge kommunens matrikkelenhet igangsatt dato og godkjent dato:29.08.1988, samt registrert tatt i bruk dato: 13.10.1989. I henhold til tegninger som er tilsendt fra byggesaksarkivet så samsvarer dagens planløsning og bruken av rommene med disse. -Fasade på underside av veranda med dør, vinduer og lukket vegg samsvarer ikke med tegninger og det er ikke fremvist plantegning som viser at det er tiltenkt et tilnærmet lukket rom med støpt gulv her. I boliger er alle rom definert enten som hoveddel eller tilleggsdel. Alle oppholdsrom er definert som hoveddel, mens alle de delene av boligen som ikke er egnet som oppholdsrom blir kalt tilleggsdel. Bruksendring fra tilleggsdel (eks. bod) til hoveddel (eks. bad, soverom etc.) var meldepliktig jmf. Plan- og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig. Takstmanns konklusjon på tilstand: Er hentet fra eierskifterapport som er vedlagt salgsinformasjonen. Det er identifisert 2 stk. TG3 og 20 stk. TG2. For mer utfyllende informasjon se eierskifterapport som er vedlagt salgsinformasjonen. Takstmannens vurdering ved TG3: 7.1.3 Bad ved entré Membran, tettesjiktet og sluk -Fastmontert bunn på dusj hindrer tilkomst for inspeksjon og vedlikehold i sluk. -Antatt ikke membran bak fliser. Alder på eventuell membran tilsier at forventet brukstid har passert. -Alder samt øvrige observasjoner som er beskrevet for badet tilsier at rehabilitering kan påregnes. 7.2.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk -Fastmontert inndekning på badekar hindrer tilkomst for inspeksjon og vedlikehold i sluk. -Antatt ikke membran bak fliser. Alder på eventuell membran tilsier at forventet brukstid har passert. -Våtromstapet er ikke tett. Det er ikke tett rundt gjennomføringer. -Alder samt øvrige observasjoner som er beskrevet for badet tilsier at rehabilitering kan påregnes. Takstmannens vurdering ved TG2: 1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet -Stedvis sprekker i puss på grunnmur som kan holdes ved tilsyn for eventuelle forandringer. Sprekker og avflassing tilsier at vedlikehold kan påregnes. -Ringmur er ikke pusset og dette anbefales for å sikre mot vanninntrenging. -I kjellerrom er det synlig at det ikke er steinfylling under hele sålefundament. Det er ikke observert skader som følge av dette, men forsterkinger/tilfylling anbefales. -På de deler der der er synlig grunnmursplast så er denne ikke klemt med topplist. 1.2 Krypekjeller -Det er delvis støpte gulv i rommen, men det er usikkert om det er gjort fagmessige tiltak for isolering og fuktsikring mot grunnen. -Det er ikke komplett utvendig fuktsikring på grunnmur utvendig. -Det observeres skjolder på underside av sponplater som utgjør gulv på overliggende veranda. Vinduer har fuktskader. Nevnte forhold indikerer tidvis fuktige forhold i rommene. 1.3 Terrengforhold -Terrenget har ikke anbefalt fall bort fra grunnmur slik at overflatevann ledes hurtig bort fra bygningsdeler under terreng. -Vann fra taknedløp ledes til rør i grunnen som ligger åpent i dagen og stedvis med lite fall. Dette kan øke risiko for frost og begrense bortledning av vann. 2.1 Yttervegger -Kledning har sprekker, vridinger og stedvis råte. -Tegn til begrenset lufting og drenering mellom kledning og bakenforliggende vindtett sjikt. -Stedvis løse beslag under vinduer. På karnapp burde det vært vannbrett over vinduer da disse ikke er like godt beskyttet av takutstikk som øvrige vinduer på bygget. -TG-2 er satt pga alder samt overnevnte forhold. Vedlikehold og fornying kan planlegges. 3.1 Vinduer og ytterdører -Varierende funksjon ved åpning/lukking av vinduer og dører. Flere er tunge å åpne/lukke/låse. -Slitasje på karmer og harde pakningslister. -Råte og fuktskader på vinduer i kjeller. -Det kan påregnes utskiftinger av vinduer og dører som følge av alder- og værslitasje. 4.2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen) -Undertak består kun av finérplater uten papp eller annet belegg over. Ikke unormalt for svensk-produserte hus av alder som her. -Stedvis skjolder synlig på loft. Det er åpent ut til takstein ved gjennomføringer og dette gir økt risiko for innsig ved for eksempel slagregn. -TG-2 er satt pga alder på tekking og tilhørende deler samt overnevnte forhold. Utskifting kan påregnes. -Taket mangler snøfangere. 5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging) -Stedvis skjolder pg sverting på undertak. Antatt fra mindre utettheter i tekking samt kondens pga utettheter i dampsperre mot oppvarmet rom. -Stedvis noe rotete lagt og ødelagt isolasjon. -Loftsluke er moden for utskifting da stige ikke er fastmontert og er ikke trygg. I tillegg er luken gammel og har begrenset tetthet mot loftet. 6.1 Balkonger, verandaer og lignende -Bjelkelag med sponplater og tekking av glassfiber. Bjelkelag er noe underdimensjonert og sponplater har skjolder og tegn til fuktpåvirkninger. -Tegn til fall på gulv ved måling med laser, men is på gulvet begrenset måling. -Rekkverk har ikke forskriftsmessig utforming. Rekkverket har også slitasje og skjevheter. Fornyinger av veranda kan påregnes. -Fliser på betong mellom garasje og bolig har bom og slitasje. -Rekkverk og håndløpere på utvendige ropes og trapper er ikke forskriftsmessig. 7.1.1 Bad ved entré Overflate vegger og himling -Det observeres trapping på flismønster og mindre avskallinger på fliser. -Fuger har slitasje og misfarging. Stedvis sprekker. -Taklister, vinduskarm og omramming har avflassing. Himling har avflassing og fliser. -Rehabilitering av badet kan påregnes. 7.1.2 Bad ved entré Overflate gulv -Stedvis sprekker og avskalling på fliser. -Bom under enkelte fliser og sprekker i fuger. -Gulvet har tegn til fall mot sluk der måling kunne gjøres. Laveste punkt ved kant dusj ligger 25mm levere enn gulv ved dør. Dette tilsier at det ikke er 25mm høydeforskjell fra topp slukrist til topp eventuell membran ved dør da terskel ligger noe lavere enn fliser. 7.2.1 Bad Overflate vegger og himling -Våtromstapet har åpne skjøter og er løs flere steder. Gjelder også inndekning på badekar. -Takess har varierende skjøter. -Vindu i våtsone er ikke utført med fuktbestandig materiale. -Rehabilitering av badet kan påregnes. 7.2.2 Bad Overflate gulv -Stedvis sprekker og avskalling på fliser. -Bom under enkelte fliser og sprekker i fuger. -Måling av fall mot sluk kunne ikke gjøres på hele gulvet. Måling med laser indikerer at gulvet ikke faller jevnt mot sluk. -Rehabilitering av badet kan påregnes 7.3.1 Vaskerom Overflate vegger og himling -Eldre våtromstapet har skader og stedvis løs. -Himling har fuktskader ved gjennomføringer til avtrekksvifte -Rehabilitering av badet kan påregnes 7.3.2 Vaskerom Overflate gulv -Belegget har slitasje som normalt i henhold til alder. Tegn til at det er reparert ved oppkant ved dør til kjølerom. Sprekk i fuge der. -Gulvet har ikke jevnt fall mot sluk. -Belegg har ikke oppbrett mot terskler. 7.3.3 Vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk -Funksjonell vannlås og avrenning i sluk -Plastsluk med vannlås, klemring og tegn til klemt belegg -Våtromstapet og belegg har slitasje og utførelse som tilsier at rehabilitering kan planlegges. 8.1 Kjøkken Kjøkken Kjøkken har skjevheter på frontet og avskalling på benk og sokkel. Gulv har knirk og slitasje. Fornyinger kan påregnes. 10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør -Det ble ikke observert tegn til lekkasjer på synlige rør, men alder på rør som ligger skjult i vegger samt øvrige installasjoner tilsier at utskiftinger kan påregnes ved øvrige fornyinger i rom med vanninstallasjoner. 10.2 Varmtvannsbereder -Forventet brukstid for bereder er ca 20 år og utskifting kan planlegges. -Bereder er plassert i rom med sluk og belegg på gulv, men nære dør hvor belegg ikke har oppbrett på terskel og ved eventuell lekkasje så er det risiko for at vann kan renne mot tilstøtende rom. 10.5 Ventilasjon -Det trekker svakt ved test med papirark på avtrekk på det minste badet. -Det er ikke tilluft til vaskerom fra tilstøtende rom. Dette løses som oftest med spalte under dør. -Avtrekksvifte har ulyd og kontroll fra fagkyndig og eventuell utskifting kan påregnes 11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring -Alder på anlegget samt lang tid siden siste kontroll fra det lokale el-tilsyn tilsier at at anbefales å få kontrollert anlegget av fagkyndig personell og fornyinger kan påregnes. -Det ligger Eswa varmematter i himlinger som er frakoblet og alder på disse tilsier at disse ikke bør benyttes.
TV og internett
Det er innlagt fiber fra Telenor.
Innbo og løsøre
Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås. Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på tilbehøret. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig ved salg. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås
Radonmåling

Området

Beliggenhet
Flott beliggenhet på høydedrag m. fint utsyn langs privat blindvei i Balders vei uten gjennomgangstrafikk. Meget godt soldiagram med sen kveldssol. Et veletablert og populært boligområde på Østre Lie ved Låby, ca. 5 minutter (ca. 1,5 km.) fra Halden sentrum. Låby barneskole, barnehage og lekepark og bussholdeplass har du her i nærheten. Det er videre gangavstand til fotballanlegg, barnehage, ungdomsskole, og matbutikker. Det er kort vei til høyskolen i Østfold og svømmehall på Remmen. Kort gangavstand bort til Halden Sykehus med legevakten og Halden Helsehus m.m.
Adkomst
Fra Halden sentrum, følg Busterudkleiva og ta til venstre opp mot sykehuset. Kjør forbi Båstadlund dagsenter på høyre hånd og ta til høyre ned Balders vei retning Karrestad eldresenter, men ta så første vei inn til venstre. Huset kommer nå som andre hus på høyre hånd. Se etter til salgs-skilt fra Jan G. Lilledal AS. Det vil bli skiltet under visning.
Parkering
Frittliggende garasje på 31 kvm. BRA. i følge kommunens matrikkelenhet, samt parkering i steinsatt gårdsplass.
Offentlig kommunikasjon
Barnehager og skoler
Karrestad barnehage ca. 1.3 km. Bjørklund barnehage ca. 1.5 km. kjørevei. Låby barneskole ca. 730 m. kjørevei. Strupe ungdomsskole ca. 1.3 km. kjørevei. Høgskolen i Østfold ca. 2 km. kjørevei.

Økonomi

Prisantydning
3.490.000 kr
Totalpris inkl omk
3.503.152 kr
Formuesverdi primær
898.136 kr
Formuesverdi primær år
2021
Formuesverdi sekundær
3.233.291 kr
Formuesverdi sekundær år
2021
Info formuesverdi
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Kommunale avgifter
Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022 Avløp; Kr. 2 759,69,- Eiendomsskatt: Kr. 5.186,00,- Feiing: Kr. 612,52,- Renovasjon: Kr. 4.137,12,- Vann: Kr. 1.688,67,- Sum 2022: Kr. 14 364,00,- Prognose 2023: Kr. 11 834,12,- Eiendomsskatt er unntatt mva. Andre beløp er inkl. mva. Det er ikke installert vannmåler.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen/ lovbestemt pant for kommunale avgifter og eiendomsskatt. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge.
Info eiendomsskatt
Formuesgrunnlaget oppgitt fra Skatteetaten og av dette danner grunnlag for kommunens beregning av eiendomsskatt som er opplyst kr. 1.728.800,- i 2022 og 2023. Eiendomsskatten beregnes så med 3 promille av taksten som er på kr. 5.186,40,- Beløpet er medregnet i årlig prognosesum (komm.avg/eiendomsskatt) kr. 27.152 for året 2022.

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er eventuelle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen. På eiendommen (3001/64/162) er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 20.07.1983 - Dokumentnr: 3450 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3001 Gnr:64 Bnr:2 01.01.2020 - Dokumentnr: 1466982 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0101 Gnr:64 Bnr:162
Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utsted ferdigattest fra Halden kommune datert 20.05.1985. Ferdigattesten er gitt med bakgrunn i godkjente tegninger datert 20.06.1985. i forkant er det den 04.09.1984 gitt godkjent innredning av blindkjeller 16 m² med fasadeendring. Det er utsted ferdigmelding for innleggelse av vann, kloakk og separatkloakk datert 07.09.1987. Det er utsted godkjennelse av garasje datert 29.08.1988 med godkjent byggemelding.
Regulerings- og arealplaner
Reguleringsplan G-030 «Lie Østre». Reguleringsplanen G030 står ikke på listen over planer som skal gjelde fullt ut i tilfeller der det er motstrid mellom kommuneplanen og reguleringsplan. I kommuneplanens arealdel for Halden er området avsatt til område for bebyggelse og anlegg, nåværende. I slike områder kan det foretas en viss fortetting med nye boliger uten at det stilles krav til utarbeidelse av reguleringsplan. Tillatt grad av utnytting er 30 % BYA inkludert garasje/carport/bod. Maksimalt tillatt møne og gesimshøyde er henholdsvis 9 og 8 meter. Møne- og gesimshøyde beregnes fra gjennomsnittlig planert terreng. Reguleringsplanen G-030 og utsnitt av kommuneplanen og bestemmelser (2011-2023) ligger vedlagt på eiendommens hjemmeside . Kommuneplan kan også lastes ned fra www.halden.kommune.no.
Vei, vann og avløp
Privat vei som i fellesskap eies og disponeres naboeiendommer med felles drift- og vedlikeholdsplikt. Denne eiendoms eierandel utgjør 1/7. Boligen er tilknyttet offentlig vann og separert av avløp (overvann og spillvann) i h. t. tegninger mottatt datert kommunen 18.06.1984.
Konsesjon

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår
Kjøpesum + omk. forfaller til innbetaling innen overtagelsesdatoen på eiendommen.
Overtagelse
Etter avtale.
Budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Avhendingsloven
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, Eierskifterapport fra bygningsakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det er ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler. Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for. Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen «som den er». Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Dersom eiendommens tomt har et mindre areal enn kjøperen regnet med, utgjør det likevel ikke en mangel med mindre arealet er vesentlig mindre enn det som er opplyst av selgeren eller selgers medhjelpere, eller disse har opptrådt særlig klanderverdig, jf. avhendingsloven § 3-3 (1). Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring i Buysure AS. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.
Eierforsikring
Kjøper får tilbud om å tegne boligkjøperforsikring hos Buysure. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Les mer om boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av slik forsikring. Boligkjøperforsikring kan kun tegnes av privatpersoner som kjøper bolig til eget formål, og gjelder ikke for foretak, næringsbygg eller bolig til utleie.
Hvitevarer
Hvitevarer på kjøkken som komfyr og oppvaskmaskin medfølger. Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid.
Lovpålagte tiltak mot hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.
Personopplysningsloven
I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.
Meglers vederlag
Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,45% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer følgende vederlag: Oppgjørsgebyr: Kr. 6.000,-Internettannonsering: Kr. 6.500,- Annonsering HA: Kr. 3.500,- Annonsering Facebook og Google Ads: Kr. 4.000,- Eierskifterapport av takstmann: Kr. 12.000,- Profesjonell fotografering: Kr. 4.600,- Digital salgsoppgave og eiendommens hjemmeside: Kr. 3.000,- Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 3.400,- Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,- Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 12.000,- i salgstilretteleggelsesgebyr.
Oppdragsnummer
3000123
Dødsbo

Megler

Meglerforetak
Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259
KOMPLETT SALGSOPPGAVE GI BUD BUDVARSEL VEDLEGG
Mats Lilledal
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF