Solgt

Selveiet sentrumsleil. renovert 2019 m. 2 soverom og egen uteplass. P-plass m. strøm. Gangvei til alt|Oscars gate 11

Jan G. Lilledal presenterer Oscars gate 11. Din nye bolig.
Selveiet leilighet i Halden sentrum som er innvendig totalrenovert i 2019 i bygård m. historisk sus. Lave mnd. fellesutg. Beliggende i 1.etg. m. støpt rampe (trappefri). Lettvint og trappefri adkomst ,samt planløsning. Inneholder: Vindfang/entré, mellomgang, bad/wc, vaskerom/teknisk rom, stue m. kjøkkendel, 2 soverom hvorav et har utgang til egen uteplass -Moderne standard. -Livsløpsstandard, trappefri adkomst. -Egen parkeringsplass under tak m. strøm -Energieffektivt m. bl. annet vannbåren gulvvarmeanlegg -Privat skjermet uteplass som er steinlagt og m. levegger. -Lave mnd. felleskostnader -Luft til luft varmepumpe for energieffektiv oppvarming. -Stor lagringsbod og felles treningsrom -Alt av arbeid er utført av lokale leverandører -Egen vannmåler
Oscars gate 11, 1776 HALDEN
Generell orientering:
KNR / GNR / BNR / ANDEL
3001 / 62 / 205 / 1/1
Omk. kjøpers
beskrivelse:
2 860 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 172,- (Panteattest kjøper) 540,- (E-Tingl.gebyr pantedokument) 540,- (E-Tingl.gebyr skjøte) 71 500,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 2 860 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken fra IF (valgfritt)) 80 402,- (Omkostninger totalt) 2 940 402,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Prisantydning:
2.860.000 kr
Totalpris:
2.830.402 kr
P-rom/BRA:
70/70 m²
Soverom:
2
Byggeår:
1880
Boligtype:
Eierseksjon
Tomteareal:
839 m²
Tomtetype:
Eiertomt
Eierform:
Eierseksjon
Velforening:

Nyttig informasjon

Kort om eiendommen
Selveiet leilighet i Halden sentrum som er innvendig totalrenovert i 2019 i bygård m. historisk sus. Lave mnd. fellesutg. Beliggende i 1.etg. m. støpt rampe (trappefri). Lettvint og trappefri adkomst ,samt planløsning. Inneholder: Vindfang/entré, mellomgang, bad/wc, vaskerom/teknisk rom, stue m. kjøkkendel, 2 soverom hvorav et har utgang til egen uteplass -Moderne standard. -Livsløpsstandard, trappefri adkomst. -Egen parkeringsplass under tak m. strøm -Energieffektivt m. bl. annet vannbåren gulvvarmeanlegg -Privat skjermet uteplass som er steinlagt og m. levegger. -Lave mnd. felleskostnader -Luft til luft varmepumpe for energieffektiv oppvarming. -Stor lagringsbod og felles treningsrom -Alt av arbeid er utført av lokale leverandører -Egen vannmåler
Tomteforhold
Tomten er eiet av boligsameiet og utgjør iht. kommunens matrikkelenhet 838,9 kvm. Tomta disponeres i fellesskap og er opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser, carportanlegg og gangveier. Det tilhører egen steinlagt uteplass til denne leiligheten som er skjermet med levegger. Kopi av matrikkelbrev utleveres hos oppdragsansvarlig eller lastes ned via eiendommens digitale hjemmeside.

Eiendommen

Eiendomsbetegnelse
Kommune: Halden
Gnr. 62
Bnr. 205
Snr. 3
Knr. 3001
Areal og innhold
Leiligheten ligger i 1.etg, med rullestolvennlig adkomst og har følgende rominndeling: (via overbygd inngangsparti) Vindfang/entré, mellomgang, bad/wc, vaskerom/teknisk rom, stue m. kjøkkendel, 2 soverom hvorav et har utgang til egen uteplass. I tillegg følger 1 biloppstillingsplass under tak (tinglyst). Videre er det romslig lagring/oppbevaringsbod (10,2 kvm) i kjelleretasjen. Her er det også felles treningsrom, og 1 fellesbod med sykkelstativ og nedkjøringsrampe. Se kart over boder og parkeringsplasser som kan fås hos oppdragsansvarlig eller lastes ned via eiendommens digitale hjemmeside.

Leilighet 1.etg. Bruksareal 1. etasje: 70 kvm Tilsvarende som beskrivelse av Primærrom. Nettingbod i felles kjeller er ikke medregnet i BRA. Primærrom 1. etasje: 70 kvm Vindfang/entré, mellomgang, bad/wc, vaskerom/teknisk rom, stue m. kjøkkendel og 2 soverom. Takhøyde: 2,33-2,38 m.
Byggeår 1880
Standard
KJØKKEN: Kjøkken med innredning fra Staal & Sønn i moderne stil. Innredningen har profilerte skapfronter, laminat benkeplate, selvlukkende skuffer og skap, samt ventilator fra AEG i børstet stål. To overskap har frostet glass front med integrert lys. Det er innebygde hvitevarer som oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, komfyr med induksjonstopp og kombi kjøleskap m. fryser fra Electrolux. Uttrekkbar oppbevaringshylle i sokkellist og gjennomsiktig beskyttelsesglass mellom benk og overskap med utskitbar tapet. Komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper er installert. VÅTROM: Lyst og innbydende baderom med moderne fliser og innredning fra Vikingbad. Innredningen har to brede skuffer og høyskap med slette fronter. Speil med integrert lys og oppbevaringsplass. Vegghengt toalett og dusjhjørne med glassvegger. Praktisk vaskerom/teknisk rom med utslagsvask i stål, og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. SOVEROM: To soverom med moderne fargevalg og avsatt plass til garderobe. 1 soverom med dobbelt garderobeskap. Et soverom har utgang til egen uteplass. OPPBEVARING: Leiligheten har en romslig bod (10,2 kvm) med god oppbevaringsplass i kjelleretasjen. I tillegg er det 2 store bodrom (felles) med plass til sykkelparkering m.m, samt praktisk nedkjøringsrampe/trilleskinne utenifra. KOMFORT: Leiligheten er påkostet med vannbåren gulvvarme i alle rom, elektrisk gulvvarme med digital termostat på bad/wc. Balansert ventilasjon fra Flexit i alle rom. Det er moderne elektrisk anlegg med innfelte downlights (LED) og lysdimmere i alle rom. OVERFLATER: Gulv med hvitpigmentert enstavs laminat gulv og lyse moderne fliser på baderom. Slette gipsvegger med tidsriktig fargevalg og hvitmalte gipstak med innfelte downlights (LED) og lysdimmer. UTSTYR: Parabolanlegg fra Canal Digital og fibernett fra Monsternett. Vannmåler er installert i alle leilighetene Varmtvannsbereder på 190 liter er plassert i felles kjeller.
Moderniseringer og påkostninger
2018/19: -Renovering av leiligheten til slik den fremstår i dag. -Hele bygningen i Oscars gate 11 ble ombygd fra næring til leiligheter i 2018-2019. Den siste leiligheten seksjon nr. 6 sto ferdig desember 2019. Alt innvendig av elektrisk og rør er byttet. Vann og kloakk rør er byttet helt ut i gaten. Alt innvendig i leilighetene er nytt.
Byggemåte
Gården er opprinnelig oppført rundt 1880 signert den kjente arkitekten Ernst Wilhelm Suhrke. Delen som denne leiligheten ligger i er et senere tilbygget sidebygg. Opprinnelig var gården bygget for det såkalte borgerskapet i byen. Bygningen tilhører stilmessig klassisismen. Leiligheten ligger i 1.etg. og er innvendig totalrenovert i 2018/2019 og med egen inngang (trappefri) fra bakkeplan. Grunnmur/ringmur virker å være oppført i granittblokker, stedvis slemmet og malt utvendig. Dels krypkjeller under deler av bygget. Det er fulgt gjeldende anbefalinger og løsninger for rehabilitering av eldre bygårder. Bygningen er oppført i teglsteinkonstruksjon som utvendig er pusset og malt. Yttervegger i teglstein på uten isolasjon som utvendig er pusset og malt. Innvendig er veggene lektet ut med rupanel og gips med dobbelt luftsjikte mellom. Vinduer med 2-lags isolerglass i trekarmer, merket med årstall 1989-2019. Ytterdør og balkongdør med 2-lags isolerglass i trekarmer, merket med årstall 2019. Original takkonstruksjon som utvendig er tekket med takstein. Valmtak konstruert i tre, tekket med betongtakstein. Kaldt loft med begrenset ventilering. Eldre takkonstruksjon og tekking som på sikt kan planlegges utskiftet. Det er nylig satt inn 2 nye pipehatter Se eierskifterapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse.
Adgang Til Utleie
Seksjonseiere kan fritt leie ut sin seksjon. Det er ikke registrert eller tilrettelagt med egen utleiedel.
Oppvarming
Vannbåren gulvvarme i nesten alle rom og elektrisk gulvvarme på bad/wc. Det er innsatt luft til luft varmepumpe 2019. I tillegg kommer balansert ventilasjon i alle rom som gir et godt inneklima. Det blir opplyst at det er tid for utskifting av filter i aggregatet og at selger besørger dette skiftet før overlevering.
Energimerke
d5
Info energiklasse
Leiligheten er energimerket den 24.05.2019 og fått energikarakter D og oppvarmingskarakter Rød. Energiattesten utleveres hos oppdragsansvarlig.
Diverse
Elektrisk: Nytt elektrisk anlegg i 2019 . Totalt 12 kurser inkludert hovedbryter. Hovedsakelig skjult anlegg. Det er fremvist samsvarserklæring for arbeider med el-installasjon. Utført av O. Hansens Eftf AS. Arealer: Arealene er oppmålt av takstmann iht. NS 3940 og hentet fra eierskifterapport. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i P-rom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. Det er ikke fremvist eller tilsendt tegninger fra byggesaksarkivet som kan verifisere dagens bruk av rommene i henhold til gitt tillatelse.¨ Eier har tilsendt plantegninger av boligen som samsvarer med dagens planløsning og bruk av rommene. Det er ikke snøfangere i takfot langs hele bygget. I boliger er alle rom definert enten som hoveddel eller tilleggsdel. Alle oppholdsrom er definert som hoveddel, mens alle de delene av boligen som ikke er egnet som oppholdsrom blir kalt tilleggsdel. Bruksendring fra tilleggsdel (eks. bod) til hoveddel (eks. bad, soverom etc.) var meldepliktig jmf. Plan- og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig. Søknaden kan innsendes av huseier som tiltakshaver. Takstmanns konklusjon på tilstand hentet fra vedlagt eierskifterapport. Det er identifisert 0 stk. TG3 og eller er det 1 stk. TG2. For mer utfyllende informasjon se eierskifterapport som er vedlagt salgsinformasjonen. Takstmannens vurdering ved TG2: 4.1 Vinduer og ytterdører -De eldste vinduene har slitasje på karmer og har fått ettermontert pakningslister som er løse. Utskifting av de eldste vinduene kan planlegges. Salgsoppgaven er basert på opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt
TV og internett
Parabolanlegg fra Canal Digital og fibernett fra Monsternett.
Innbo og løsøre
Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås. Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på tilbehøret. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig ved salg. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås
Radonmåling

Området

Beliggenhet
Veletablert og sentralt beliggende på nordsiden av Halden sentrum i et eldre og ærverdig boligstrøk m. sentrumsbebyggelse i form av bygårder, murhus, villaer og forretninger. I og rundt kvartalene finner du matbutikk, kjøpesenter, ungdomsskole, postkontor, kiosk, offentlige kontorer, kino, bibliotek med lesesal. Rett i nærheten har du bl. Busterudparken og byens gågate, hvor du finner cafeer, butikker og apotek. Gangavstand over til sydsiden av sentrum med jernbanestasjon og byens havneområde med diverse restauranter, puber, gjestehavn, butikker, bank, hoteller, Brygga kultursal og mye mer. Flotte turområder på historisk grunn ved Rødsfjellet, rett i nærheten
Adkomst
Boligsameiet Oscars gate 11 har enkel adkomst via Oscars gate ved Rødsberg ungdomsskole. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Jan G. Lilledal AS i forbindelse med fellesvisninger.
Parkering
Det følger en oppmerket p-plass under tak. (Bredde= 2,50m, Dybde= 5,50 m). Eget strømuttak som går på den enkelte seksjon, og hvor de kan koble på strøm til bl.a. El-biler og motorvarmer. Denne leiligheten disponerer p-plass nr. 1. Se kart over p-plasser under vedlegg på eiendommens digitale hjemmeside/salgsinformasjon.
Offentlig kommunikasjon
Barnehager og skoler
Det er fra eiendommen gangavstand til barneskolen på Os, Rødsberg ungdomsskole, Porsnes videregående og Høvleriet Barnehage

Økonomi

Prisantydning
2.860.000 kr
Totalpris inkl omk
2.830.402 kr
Formuesverdi primær
661.631 kr
Formuesverdi primær år
2020
Formuesverdi sekundær
2.381.870 kr
Formuesverdi sekundær år
Info formuesverdi
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Kommunale avgifter
Det er felles vannmåler til sameiet og undermåler til hver eierseksjon. Undermåleren blir avlest to ganger i året og fakturert hver eierseksjon. 2 store avfallsbeholdere og 1 stor beholder til papp på deling. Vann blir avlest hvert halvår og foreløpig fakturert fra forretningsfører frem til alle leiligheter er solgt og sameiet blir organisert.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (folketrygdens grunnbeløp).
Info eiendomsskatt
Skattetakst kr. 1.352.200,-Skattesats 4 promille, som gir årlig eiendomsskatt kr. 4.056,- pr. år (2022).

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter
Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 08.08.2019 - Dokumentnr: 913099 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 3 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 1/8 Tinglyst dato 27.08.1880 med dagboknr.900015: Registrering av grunn. Tinglysningsmateriale som er eldre enn 1936 kan ikke spores via elektronisk grunnbok, disse spores via gammel grunnbok (Skannede kopier av de gamle manuelle grunnbokarkene som ble ført av domstolene).
Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest fra Halden kommune for prosjektet i Oscars gate 11, datert 16.12.2019. Det er utstedt midlertidig brukstillatelse fra Halden kommune den 26.06.19. Gitt for bruksendring fra næring til bolig, samt fasadeendring i form av oppføring av fire balkonger med tilhørende balkongdør, og nytt vindu i gavl mot øst. Det foreligger godkjenning fra Halden kommune vedr. bruksendring og ombygging av leiligheten. Attesten fås hos oppdragsansvarlig og/eller kan lastes ned via eiendommens digitale hjemmeside.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel (2011-2023) og er avsatt til sentrumsformål. Eiendommen ligger innenfor sentrumsplanen (2017-2029) Sentrumsformål innebefatter forretninger, tjenesteyting (innbefattet håndverksvirksomhet) og boligbebyggelse, kontor hotell/overnatting og bevertning herunder nødvendige grøntareal til bebyggelse. Det fremkommer i sentrumsplan at veiledende utnyttelsesgraden for området er 30% BYA. Sentrumsplanen (2017-2029) fås utlevert hos oppdragsansvarlig
Vei, vann og avløp
Eiendommen ligger ved offentlig vei, og er tilknyttet offentlig vann og kloakk. Det er installert vannmåler i alle leilighetene.
Konsesjon

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår
Kjøpesum + omk. forfaller til innbetaling innen overtagelsesdatoen på eiendommen.
Overtagelse
Etter nærmere avtale med selger.
Budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Avhendingsloven
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, Eierskifterapport fra bygningsakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det er ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler. Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for. Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen «som den er». Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Dersom eiendommens tomt har et mindre areal enn kjøperen regnet med, utgjør det likevel ikke en mangel med mindre arealet er vesentlig mindre enn det som er opplyst av selgeren eller selgers medhjelpere, eller disse har opptrådt særlig klanderverdig, jf. avhendingsloven § 3-3 (1). Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring i forbindelse med salget, da formålet til selger anses som profesjonell part.
Eierforsikring
Kjøper får tilbud om å tegne boligkjøperforsikring hos Buysure. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Les mer om boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av slik forsikring. Boligkjøperforsikring kan kun tegnes av privatpersoner som kjøper bolig til eget formål, og gjelder ikke for foretak, næringsbygg eller bolig til utleie.
Hvitevarer
Integrerte hvitevarer på kjøkken som oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, komfyr med induksjonstopp og kjøleskap og fryseskap fra Electrolux/AEG medfølger salget
Lovpålagte tiltak mot hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.
Personopplysningsloven
I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.
Meglers vederlag
Det er avtalt fast vederlag kr. 40.000,- inkl. mva. for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer følgende vederlag: Oppgjørsgebyr: Kr. 5.700,-Internettannonsering via finn.no: Kr. 6500,-Digital salgsoppgave og eiendommens hjemmeside: Kr. 2.600,- Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,- Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 20.000,- i salgstilretteleggelsesgebyr
Oppdragsnummer
3007922
Dødsbo

Megler

Meglerforetak
Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259