Solgt

Oscars gate 11, sentrum nord | Totalrenovert toppleil. m. utsiktbalkong, 2 soverom og carport

Jan G. Lilledal presenterer Oscars gate 11 8. Din nye bolig.
Vi har gleden av å presentere en spennende toppleilighet i Halden sentrum i bygning med historisk sus. Romslig med gulvoverflate over 133 kvm. Lave mnd. fellesutgifter Kombinasjonen av det moderne og det tradisjonelle går som en rød tråd gjennom utformingen og gir følelsen av nostalgi og komfort. •Klassisk særpreg m. høy kvalitet og moderne standard. •Store vinduer med dype vindusposter som fyller rommene med lys og herlig atmosfære •Utsikt til Fredriksten festning •Egen parkeringsplass i carportanlegg m. strøm •Energieffektivt m. bl. annet vannbåren gulvvarmeanlegg •Balkong •Lave mnd. felleskostnader •Store lagringsboder •Alt av arbeid er utført av lokale leverandører •Egen vannmåler
Oscars gate 11 8, 1776 HALDEN
Generell orientering:
KNR / GNR / BNR / ANDEL
3001 / 62 / 205 / 1/1
Omk. kjøpers
beskrivelse:
3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger: 172,- (Panteattest kjøper) 540,- (E-Tingl.gebyr pantedokument) 540,- (E-Tingl.gebyr skjøte) 97 500,- (Dokumentavgift 2,5% (forutsatt salgssum: 3.900 000,-) 7 650,- (Boligkjøperpakken fra IF (valgfritt)) 106 402,- (Omkostninger totalt) 4 006 402,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Prisantydning:
3.900.000 kr
Totalpris:
3.856.402 kr
P-rom/BRA:
88/88 m²
Soverom:
2
Byggeår:
1880
Boligtype:
Eierseksjon
Tomteareal:
839 m²
Tomtetype:
Eiertomt
Eierform:
Eierseksjon
Velforening:

Nyttig informasjon

Kort om eiendommen
Vi har gleden av å presentere en spennende toppleilighet i Halden sentrum i bygning med historisk sus. Romslig med gulvoverflate over 133 kvm. Lave mnd. fellesutgifter Kombinasjonen av det moderne og det tradisjonelle går som en rød tråd gjennom utformingen og gir følelsen av nostalgi og komfort. •Klassisk særpreg m. høy kvalitet og moderne standard. •Store vinduer med dype vindusposter som fyller rommene med lys og herlig atmosfære •Utsikt til Fredriksten festning •Egen parkeringsplass i carportanlegg m. strøm •Energieffektivt m. bl. annet vannbåren gulvvarmeanlegg •Balkong •Lave mnd. felleskostnader •Store lagringsboder •Alt av arbeid er utført av lokale leverandører •Egen vannmåler
Tomteforhold
Tomten er eiet av boligsameiet og utgjør iht. kommunens matrikkelenhet 838,9 kvm. Tomta disponeres i fellesskap og er opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser, carportanlegg og gangveier. Det tilhører egen steinlagt uteplass til denne leiligheten som er skjermet med levegger. Kopi av matrikkelbrev utleveres hos oppdragsansvarlig eller lastes ned via eiendommens digitale hjemmeside.

Eiendommen

Eiendomsbetegnelse
Kommune: Halden
Gnr. 62
Bnr. 205
Snr. 8
Knr. 3001
Areal og innhold
Leiligheten har følgende rominndeling: (via felles trappeoppgang) Entré/gang, 2 gode soverom, bad/wc, kjøkken i åpen løsning til stue med utgang til balkong og teknisk rom/innvendig bod. I tillegg følger lagringsloft med luke fra entré/gang med strømuttak og belysning, romslig oppbevaringsbod (10,6 kvm) i kjelleretasjen, biloppstillingsplass i felles carport, samt fellesbod med sykkelstativ og nedkjøringsrampe. Se vedlagt kart i den digitale salgsinformasjonen over boder og parkeringsplasser.

Selveiet toppleilighet Bruksareal 3. etasje: 88 kvm Som tilsvarende beskrivelse av primærrom. Takhøyde: 0,93-2,51 m. Teknisk bod bak kjøkken er ikke medregnet i BRA pga. lav takhøyde. Gulvareal er på ca. 8m². Primærrom 3. etasje: 88 kvm Entré/mellomgang, 2 soverom, bad, kjøkken/stue. Måleverdig rom må ha takhøyde på minst 1,90 m. i en bredde på minst 0,60 m.
Byggeår 1880
Standard
KJØKKEN: Kjøkken med innredning fra Staal & Sønn i moderne stil. Innredningen har profilerte skapfronter, laminat benkeplate, selvlukkende skuffer og skap, samt ventilator fra AEG i børstet stål. Det er innebygde hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr med induksjonstopp og kombi kjøleskap m. fryser fra Electrolux. Frittstående mikrobølgeovn. Gjennomsiktig beskyttelsesglass mellom benk og overskap med utskiftbar tapet bak. VÅTROM: Lyst og innbydende baderom med moderne fliser og innredning fra Vikingbad. Innredningen har to brede og dempende skuffer med slette fronter. Speil med integrert lys og oppbevaringsplass. Vegghengt toalett og dusjhjørne med glassvegger. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. SOVEROM: To gode soverom med skyvedørsgarderobe. Takvindu med vippefunksjon med fin utsikt mot Fredriksten festning. KOMFORT: Påkostet med vannbåren gulvvarme i alle rom, elektrisk gulvvarme med digital termostat på bad/wc. Balansert ventilasjon fra Flexit i alle rom. Det er moderne elektrisk anlegg med innfelte downlights (LED) og lysdimmere i alle rom. OVERFLATER: Gulv med hvitpigmentert enstavs laminat og lyse moderne fliser på baderom. Slette gipsvegger med tidsriktig fargevalg og hvitmalte gipstak med innfelte downlights (LED) og lysdimmer. UTSTYR: Elektrisk hjørnepeis i naturstein, regulerbar med fjernkontroll (gir opp til 2000 watt). Porttelefon med kamera og fjernåpning av ytterdør. Egen vannmåler til hver leilighet, installert i kjeller.
Moderniseringer og påkostninger
Hele bygningen er innvendig totalrenovert i 2019 og omgjort til leiligheter.
Byggemåte
Oppført rundt 1880 signert den kjente arkitekten Ernst Wilhelm Suhrke. Senere med tilbygget sidebygning. Opprinnelig bygget for det såkalte borgerskapet i byen. Bygningen tilhører stilmessig klassisismen. De originale detaljer som listverk, store doble dører og stukkaturer er fortsatt godt intakt. Det er også to trappeganger i bygget, en for "pikene" som hadde tjeneste og en for besøkende og beboere. Innvendig totalrenovert 2019. Det er fulgt gjeldende anbefalinger og løsninger for rehabilitering av eldre bygårder. Bygningen er oppført i teglsteinkonstruksjon som utvendig er pusset og malt. Yttervegger i teglstein på 43 cm. uten isolasjon som utvendig er pusset og malt. Innvendig er veggene lektet ut med rupanel og gips med dobbelt luftsjikte mellom. Original takkonstruksjon som utvendig er tekket med takstein. Det er byttet underbord, papp, nye lekter og lagt ny Zanda stein. Takstmanns konklusjon på tilstand hentet fra vedlagt eierskifterapport. Det er identifisert 0 stk. TG3 og eller er det 1 stk. TG2. For mer utfyllende informasjon se eierskifterapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse og som er vedlagt salgsinformasjonen.
Adgang Til Utleie
Seksjonseiere kan fritt leie ut sin seksjon. Det er ikke registrert eller tilrettelagt med egen utleiedel.
Oppvarming
Vannbåren gulvvarme. Elektrisk gulvvarme på bad/wc. I tillegg kommer balansert ventilasjon i alle rom som gir et godt inneklima.
Energimerke
c5
Info energiklasse
Leiligheten er energimerket den 17.06.2019 og fått energikarakter C og oppvarmingskarakter Rød. Energiattesten utleveres hos oppdragsansvarlig.
Diverse
Elektrisk: Nytt elektrisk anlegg i 2019 . Totalt xxx kurser, inkludert hovedbryter. Hovedsakelig skjult anlegg. Det er fremvist samsvarserklæring for arbeider med el-installasjon. Utført av O. Hansens Eftf AS. Løpende kostnader: Årlig felleskostnader: kr. 11 844,- Årlig strømutgifter: Ca. kr. 12.000,- Årlig eiendomsskatt 2020: Kr. 3.916,- Vann- og renovasjonsgebyr til Halden kommune er inkl. i de månedlige fellesutgiftene. Kostnadene til strøm og forsikring er kun stipulert og avvik kan derfor forekomme. Kostnadene kan variere ut i fra den enkelte boligs forbruk Arealer: Arealene er oppmålt av takstmann iht. NS 3940 og hentet fra eierskifterapport. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i P-rom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og /eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. Det er ikke fremvist eller tilsendt tegninger fra byggesaksarkivet som kan verifisere dagens bruk av rommene i henhold til gitt tillatelse.¨ Eier har tilsendt plantegninger av boligen som samsvarer med dagens planløsning og bruk av rommene. I boliger er alle rom definert enten som hoveddel eller tilleggsdel. Alle oppholdsrom er definert som hoveddel, mens alle de delene av boligen som ikke er egnet som oppholdsrom blir kalt tilleggsdel. Bruksendring fra tilleggsdel (eks. bod) til hoveddel (eks. bad, soverom etc.) var meldepliktig jmf. Plan- og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig. Søknaden kan innsendes av huseier som tiltakshaver. Takstmanns konklusjon på tilstand hentet fra vedlagt eierskifterapport. Det er identifisert 0 stk. TG3 og eller er det 1 stk. TG2. For mer utfyllende informasjon se eierskifterapport som er vedlagt salgsinformasjonen. 6.3 Ventilasjon -På befaringen er ikke ventilasjonsanlegget i drift og filter er merket med årstall 2018. Eier opplyser at anlegget er satt i drift etter befaring og at filter er skiftet. Ukjent hvor lenge anlegget har vært ute av drift. -Kanal fra kjøkkenventilator er løs på befaringen. Eier opplyser at dette er utbedret etter befaring.
TV og internett
Parabolanlegg fra Canal Digital og fibernett fra Monsternett.
Innbo og løsøre
Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås. Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på tilbehøret. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig ved salg. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås
Radonmåling

Området

Beliggenhet
Veletablert og sentralt beliggende på nordsiden av Halden sentrum i et eldre og ærverdig boligstrøk m. sentrumsbebyggelse i form av bygårder, murhus, villaer og forretninger. I og rundt kvartalene finner du matbutikk, kjøpesenter, ungdomsskole, postkontor, kiosk, offentlige kontorer, kino, bibliotek med lesesal. Rett i nærheten har du bl. Busterudparken og byens gågate, hvor du finner cafeer, butikker og apotek. Gangavstand over til sydsiden av sentrum med jernbanestasjon og byens havneområde med diverse restauranter, puber, gjestehavn, butikker, bank, hoteller, Brygga kultursal og mye mer. Flotte turområder på historisk grunn ved Rødsfjellet, rett i nærheten
Adkomst
Boligsameiet Oscars gate 11 har enkel adkomst via Oscars gate ved Rødsberg ungdomsskole. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Jan G. Lilledal AS i forbindelse med fellesvisninger.
Parkering
Det følger en oppmerket p-plass til hver seksjon i felles carport (Bredde= 2,50m, Dybde= 5,50 m). Eget strømuttak, hvor de kan koble på strøm til bl.a. El-biler og motorvarmer. Strømuttaket går på fellesanlegg og blir avregnet av sameiet. Denne leiligheten eier p-plass nr. 10.
Offentlig kommunikasjon
Barnehager og skoler
Det er fra eiendommen gangavstand til barneskolen på Os, Rødsberg ungdomsskole, Porsnes videregående og Høvleriet Barnehage

Økonomi

Prisantydning
3.900.000 kr
Totalpris inkl omk
3.856.402 kr
Formuesverdi primær
0 kr
Formuesverdi primær år
Formuesverdi sekundær
0 kr
Formuesverdi sekundær år
Info formuesverdi
Det er ved søk hos Skatt Øst ikke registrert noen formuesverdi på boligen. Konferer eventuelt Skatt Øst. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Kommunale avgifter
Vann- og renovasjonsgebyr til Halden kommune er inkl. i de månedlige fellesutgiftene. Det er felles vannmåler til sameiet og undermåler til hver eierseksjon. Undermåleren blir avlest to ganger i året og fakturert hver eierseksjon. 2 store avfallsbeholdere og 1 stor beholder til papp på deling. Vann blir avlest hvert halvår og foreløpig fakturert fra forretningsfører frem til alle leiligheter er solgt og sameiet blir organisert.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. Sameiet har legalpant for forfalte felleskostnader. Pantet er begrenset oppad til 2G (folketrygdens grunnbeløp).
Info eiendomsskatt
Skattetakst er kr. 1.224.800,- Skattesats 4 promille, som gir årlig eiendomsskatt kr. 3.674,- pr. år (2022).

Offentlige forhold

Tinglyste heftelser og rettigheter
Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 08.08.2019 - Dokumentnr: 913099 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 8 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 1/8 Tinglyst dato 27.08.1880 med dagboknr.900015: Registrering av grunn. Tinglysningsmateriale som er eldre enn 1936 kan ikke spores via elektronisk grunnbok, disse spores via gammel grunnbok (Skannede kopier av de gamle manuelle grunnbokarkene som ble ført av domstolene).
Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest fra Halden kommune for prosjektet i Oscars gate 11, datert 16.12.2019. Det er utstedt midlertidig brukstillatelse fra Halden kommune den 26.06.19. Gitt for bruksendring fra næring til bolig, samt fasadeendring i form av oppføring av fire balkonger med tilhørende balkongdør, og nytt vindu i gavl mot øst. Det foreligger godkjenning fra Halden kommune vedr. bruksendring og ombygging av leiligheten. Attesten fås hos oppdragsansvarlig og/eller kan lastes ned via eiendommens digitale hjemmeside.
Regulerings- og arealplaner
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel (2011-2023) og er avsatt til sentrumsformål. Eiendommen ligger innenfor sentrumsplanen (2017-2029) Sentrumsformål innebefatter forretninger, tjenesteyting (innbefattet håndverksvirksomhet) og boligbebyggelse, kontor hotell/overnatting og bevertning herunder nødvendige grøntareal til bebyggelse. Det fremkommer i sentrumsplan at veiledende utnyttelsesgraden for området er 30% BYA. Sentrumsplanen (2017-2029) fås utlevert hos oppdragsansvarlig. Kommuneplanen fås utlevert hos oppdragsansvarlig eller kan lastes ned via www.haldenkommune.no.
Vei, vann og avløp
Eiendommen ligger ved offentlig vei, og er tilknyttet offentlig vann og kloakk. Det er installert vannmåler i alle leilighetene.
Konsesjon

Øvrige kjøpsforhold

Betalingsvilkår
Kjøpesum + omk. forfaller til innbetaling innen overtagelsesdatoen på eiendommen.
Overtagelse
Etter avtale.
Budgivning
Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Avhendingsloven
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, Eierskifterapport fra bygningsakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene. I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det er ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler. Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for. Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen «som den er». Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Dersom eiendommens tomt har et mindre areal enn kjøperen regnet med, utgjør det likevel ikke en mangel med mindre arealet er vesentlig mindre enn det som er opplyst av selgeren eller selgers medhjelpere, eller disse har opptrådt særlig klanderverdig, jf. avhendingsloven § 3-3 (1). Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.
Boligselgerforsikring
Selger har ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring i forbindelse med salget, da formålet til selger er næring. Selger anses som profesjonell part.
Eierforsikring
Kjøper får tilbud om å tegne boligkjøperforsikring hos Buysure. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Les mer om boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av slik forsikring. Boligkjøperforsikring kan kun tegnes av privatpersoner som kjøper bolig til eget formål, og gjelder ikke for foretak, næringsbygg eller bolig til utleie.
Hvitevarer
Integrerte hvitevarer på kjøkken som oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, komfyr med induksjonstopp og kombiskap (kjøl/frys )fra Electrolux/AEG medfølger salget.
Lovpålagte tiltak mot hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift/rundskriv, og er forpliktet til å rapportere til Økokrim om mistenkelige transaksjoner. Meglerforetaket har plikt til å gjennomføre kundetiltak (ID kontroll, avklaring pep, kontroll av reelle rettighetshavere og å innhente informasjon om kundeforholdets formål og tilsiktede art). Kundetiltak skjer løpende av alle parter i handelen. Hvis kundekontroll ikke lar seg gjennomføre, vil meglerforetaket ikke kunne etablere kundeforholdet, bistå med handelen eller foreta oppgjør. Det godtas kun inn- og utbetaling fra norsk finansieringsinstitusjon.
Personopplysningsloven
I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning
Meglers vederlag
Det er avtalt fast vederlag kr. 40.000,- inkl. mva. for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer følgende vederlag: Oppgjørsgebyr: Kr. 5.700,-Internettannonsering via finn.no: Kr. 6500,-Digital salgsoppgave og eiendommens hjemmeside: Kr. 2.600,- Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,- Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 20.000,- i salgstilretteleggelsesgebyr.
Oppdragsnummer
3008822
Dødsbo

Megler

Meglerforetak
Jan G. Lilledal AS
Busterudgata 5
1776 HALDEN
Org.nr. 938 566 259
KOMPLETT SALGSOPPGAVE GI BUD BUDVARSEL VEDLEGG
Mats Lilledal
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF